EPA/Facundo Arrizabalaga

Ministar odbrane Velike Britanije Grant Šaps tvrdi da London i Vašington, navodno, raspolažu “dokazima” da Kina šalje ili namerava da počne da šalje Rusiji oružje za korišćenje u ukrajinskom sukobu, iako nisu pružili dokaze za to.

“Danas mogu da otkrijem da imamo dokaze da Rusija i Kina sarađuju po pitanju vojne opreme radi primene u Ukrajini. Američka i britanska vojnoobaveštajna služba mogu da obelodane da se smrtonosna pomoć šalje sada iz Kine u Rusiju a zatim u Ukrajinu”, navodi “Independent” deo govora Šapsa na londonskoj konferenciji o odbrani.

Istovremeno, prema agenciji “Rojters”, ministar je izjavio da se “smrtonosna pomoć trenutno” isporučuje ili će “tek biti isporučena” iz Kine u Rusiju.

“Britanski ministar je dodao da nedavna poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Kini i povećanje trgovine između Moskve i Pekinga ukazuju na to da među dve zemlje postoji mnogo dublji odnos”, piše “Independent”.

Prethodno, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin izjavio je da SAD pružaju vojnu pomoć Ukrajini, ali kritikuju normalnu saradnju Rusije i Kine, nazvao je to licemerjem i tipičnim primerom dvostrukih standarda. U Pekingu su takođe upozoravali Vašington da prebacivanje krivice na druge neće rešiti ukrajinsku krizu.

7 COMMENTS

  1. I šta sa tom činjenicom? Pa ceo zapad šalje oruzije Ukraini . Šta je bilo malo vam nije dobro ? Britanci najpokvarenije legolo na ovoj planeti !

  2. Vi Englezi,Amerikanci,Nemci i ostali pricate o slanju tj.prodaji oruzja ???
    Pa vi prodajete po citavom svetu i pravite zla svugde.
    Zanimljivo… “Otvorili ste nam oci, vise nismo slepi “

  3. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

    • Ti si bre lud 100%! Zivim 35 godina u raznim zemljama od NZ sada do Holandije. Moja jedina kuca je SRBIJA i Beograd na Vidi!

      Srbija nije i nikada nece biti deo EU i ne treba da bude! Pa UK jedva izvuce zivu glavu iz te EU, a ti bi tamo da uguras Srbiju. Mucni malo tom tikvom, i prosetaj se malo tim germanskim zemljama pa ce ti biti malo jasnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here