Tanjug
Ana Brnabić

Srbija se ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori, poručili su premijerka Ana Brnabić i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić u odgovoru na ocene koje je izneo predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Brnabić kaže da su Đukanovićeve optužbe na račun Srbije i njenog predsednika “pokušaj političke obmane koju Đukanović koristi kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove stranke”.

Ona ukazuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u proteklih osam godina manje puta pomenuo Crnu Goru i Mila Đukanovića, nego što je Đukanović samo u ovom jednom intervjuu pomenuo Srbiju i predsednika Vučića.

“Nema govora o tome da je Crna Gora na bilo koji način ugrožena od strane Srbije, i više je nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore sticao političke poene umesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana”, navodi se u saopštenju.

Srbija, ističe Brnabić, želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i svim zemljama u regionu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here