Bronzana Bajićeva

0

DRUGA BRONZA: Ana Bajić

Reprezentativka Srbije u tekvondu Ana Bajić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 73 kilograma na Evropskom prvenstvu u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana. Ana je u prvom kolu bila bolja od Nemice Katarine Vajs 7:3, dok je u borbi za medalju savladala Francuskinju Gledis Epangue sa 9:6. Ipak, u polufinalu je Britanka Bjanka Valkden bila uspešnija sa 6:0. Ovo je za Bajićevu drugo odličje na nekom velikom seniorskom takmičenju pošto je prošle godine osvojila bronzu na SP u Meksiku.
– Nije bilo lako doći do medalje, moglo je da bude i bolje, ali sam zadovoljna. Želim da se zahvalim trenerima reprezentacije, psihologu, doktorki i fizioterapeutu, a najviše mom klupskom treneru Darku Kukiću. Oni su stalno bili uz mene. Hvala i OK Srbije, koji nam je omogućio odlazak na EP – naglasila je Bojićeva.
Drugog dana je Miloš Gladović (do 58 kg) na startu bio bolji od Bugarina Georga Rumena sa 22:4, ali ga je u u drugoj borbi zaustavio Turčin Firat Pozan sa 9:4. Ivana Ćujić (do 49 kg) je izgubila borbu za medalju od trofejne Francuskinje Jasmine Azizez sa 1:0 na zlatan bod, dok je u prvom kolu, takođe na zlatan bod, bila bolja od Finkinje Tanje Pasanan.
Đorđe Marčetić (do 87 kg) osvojio je peto mesto na EP, poražen je u četvrtfinalu od Britanca Lutala Muhameda sa 10:4, a na startu je bio bolji od Nemca Aleksandra Bačmena sa 6:5.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here