Odustao bez objašnjenja?!

0

Novak Đoković uprkos najavama nije učestvovao u Humanitarnom danu pred Masters u Madridu (glavni turnir počinje u ponedeljak), koje su organizovali Rafael Nadal i Iker Kasiljas. Novak je prihvatio da učestvuje u egzibiciji, ali iz nepoznatih razloga nije došao?! Međutim, i pored njegovog izostanka, na madridskoj šljaci bilo je puno zvezda. Osim dvojice pomenutih Španaca, na terenu "Kaha Magike" našli su se fudbaleri Atletiko Madrida Tibo Kurtoa i David Vilja, zatim iz sveta tenisa Amerikanka Serena Vilijams, Britanac Endi Marej, "domaćin" Felisijano Lopes, kao i košarkaši Real Madrida Rudi Fernandes i Serhio Ljulj. Okupljeni su na terenu prvo odigrali jednu partiju nožnog tenisa, da bi potom ostavili Kasiljasa i Nadala da prebace nekoliko loptica preko mreže.
 

Ana na Bojanu, pa Jelenu…

Najbolje srpske teniserke očekuje težak žreb na turniru u Madridu, a sve se nalaze u istoj četvrtini, pa je moguć njihov duel već u drugom i trećem kolu. Jelena Janković na startu igra sa imenjakinjom Ukrajinkom Svitolinom, Ani Ivanović će rivalka biti Medison Kiz (SAD), a Bojani Jovanovski Italijanka Karin Knap. Ukoliko i Ivanovićeva i Jovanovski budu uspešne u prvom kolu, međusobni susret ih čeka već u drugoj rundi, dok će Jankovićeva u slučaju pobede igrati sa pobednicom susreta između Ruskinje Anastasije Pavljučenkove i domaće teniserke Marija-Teresa Toro-Flor. U trećem kolu ukrštaju se bolje iz tih duela, što znači da ukoliko do tada srpske teniserke budu izlazile kao pobednice, imaćemo predstavnicu u četvrtfinalu.

 

Tokom Humanitarnog dana u Madridu, bilo je malo i "peckanja" u vezi s predstojećim finalom Lige šampiona u kome se sastaju madridski klubovi, pošto je poznato da je Rafa veliki navijač "kraljevića". Nadal je prvo prišao "jorgandžijama" i poželeo im sreću u finalu, ali je potom uz osmeh priznao na čijoj će biti strani:
– Srećno svima, ali ja želim desetu titulu Reala!
Ulaznice za ovaj ol star teniski meč bile su prodavane po ceni od pet evra, a sav prihod otišao je fondacijama najboljeg tenisera sveta i golmana Reala. Masters u Madridu počinje u ponedeljak, a Đoković će u prvom kolu igrati protiv boljeg iz duela Ćilić – Sousa. U trećoj rundi, potencijalni rival bi mogao da mu bude Italijan Fabio Fonjini, koji na startu igra sa Aleksandrom Dolgopolovim, a ukršta se sa pobednikom duela između Jeržija Janovica iz Poljske i Letonca Ernestsa Gulbisa.
Posle svega, na redu bio Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji na startu igra sa kvalifikantom ili Dmitrijem Tursunovim iz Rusije.
Masters u Madridu igra se na šljaci za nagradni fond od 3.671.405 evra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here