pixabay.com
Budva

Turistička organizacija Budve saopštila je da bi turistima iz Srbije trebalo da se omogući ulazak u Crnu Goru sa elisa serološkim testom.

Liberalizacija preventivnih mera za dolazak gostiju iz Srbije je od posebnog značaja i smatra se da bi najadekvatnije bilo kada bi se primenili principi kao sa BiH, poručuju iz te organizacije.

„S obzirom na zvanične informacije iz Srbije da su do 20. avgusta popunjeni svi termini za PCR testiranje na sopstveni zahtev, te da se dnevno u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu može testirati svega 30 osoba, predlažemo Institutu za javno zdravlje Crne Gore da turistima iz Srbije, pored negativnog PCR testa, omogući i ulazak u Crnu Goru sa ELISA serološkim testom ili ECLIA testom“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, mora se ozbiljno razmišljati o budućim potezima koji će na najbrži i najadekvatniji način bar u jednom delu pomoći turističkoj privredi i građanima koji se umnogome oslanjaju na turizam, preneo je Tanjug.

2 COMMENTS

  1. Srbi, ostajte kod kuce i suncajte se u dvoristu. Imajte ponosa. Sad bi ste bili dobri kao financijeri. Eto im brace Albanaca.

  2. “Немојте људи, ко Бога Вас молим!”
    Задржите границе према Србији још мало затворене, овде у Србији још има оних којима споро путује из д…та у главу.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here