EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Legendarni golman reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon komentarisao je nedavni neuspeh Azura u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo.

– Kada smo eliminisani od Slovačke u grupi na Svetskom prvenstvu 2010. shvatio sam da su se stvari promenile i da moramo da budemo zadovoljni kada se uopšte plasiramo negde. Od tada imali smo slavne momente, koji su nam davali iluzije. Ali to i nije tako loše. Jedinstveni smo, znamo da se držimo zajedno u teškim momentima, ali kada nam motivacija nije na najvišem nivou možemo da izgubimo od svakoga – rekao je Bufon.

Ipak, poraz u Palermu od Severne Makedonije ozbiljan je udarac i to manje od godinu dana od osvajanja EURO. Bufon smatra da je i selektor Manćini, koji je vodio ekipu do kontinentalne titule, makar delimični krivac.

– Manćini je glavni arhitekta obnove i pobede na EURO. Ali takođe ima i odgovornost za ovaj debakl. Niko ništa ne bi rekao da smo ispali od Portugalije na penale. Ali posle poraza od Severne Makedonije, mnogo je teže krenuti od nule.

Bufon je za reprezentaciju Italije odigrao 176 utakmica i bio je deo ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo 2006.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here