pks.rs
Marko Čadež

Izborom Srbije za domaćina renomirane međunarodne izložbe EXPO2027 ogroman posao je urađen za našu zemlju i za Beograd, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. 

„Trenutno možda nismo ni svesni koliko je ovo važno. Radi se o više hiljada novih radnih mesta, o jedinstvenoj prilici da privučemo stotine hiljada ljudi koji nikada nisu bili u našem gradu. Da napravimo nove poslove za naše kompanije. Zaista od srca hvala ljudima iz Ekspo tima, Vladi i Predsedniku Srbije što su od početka verovali u ovaj projekat i uradili sve da celom svetu pokažemo da smo pobednički grad, zemlja i region“, istakao je Čadež.

Srbija je izabrana za domaćina EXPO2027 pobedivši u sva četiri kruga glasanja na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u kojima je imala najveći broj glasova, a u poslednjem krugu jedini protivkandidat je bila Španija.

Srbija je bila jedna od pet kandidata pored SAD, Tajlanda, Španije i Argentine i jedina zemlja iz jugoistočne Evrope koja se kandidovala da bude zemlja domaćin ove prestižne izložbe.

Generalna skupština BIE čestitala je  Srbiji na izboru za domaćina specijalizovane izložbe EXPO2027.

Zemlje članice te organizacije dale su Srbiji devet glasova više nego Španiji. Srbiji je dat 81 glas, a Španiji 71.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here