PKS
Marko Čadež

Hotel “Fruške Terme” u Vrdniku postao je danas prvi Movenpik hotel u Srbiji i deo međunarodne Akor grupe, što će omogućiti dalji razvoj turizma naše zemlje, malih i srednjih preduzeća povezanih sa ovim banjskim kompleksom na Fruškoj Gori, ali i obezbediti dodatni adut Beogradu da dobije priliku da bude domaćin specijalizovane svetske izložbe Ekspo 2027, izjavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

U obraćanju posle potpisivanja ugovora o franšizi između Akor grupe i Promont grupe, u čijem je vlasništvu kompleks „Fruške Terme“, Čadež je rekao da je sa rastom srpske privrede proteklih 10 godina rasla i kompanija Promont, mala i srednja preduzeća u Novom Sadu, Beogradu, Inđiji, Irigu, i da je privredni doprinos ove porodične firme od izuzetnog značaja za turizam Srbije.

– Svaki potrošeni evro u turizmu donosi tri potrošena evra u povezanim industrijama, bilo da je reč o građevinarstvu ili proizvodnji hrane – naveo je Čadež.

Istakao je da je vest da će biti potpisan ugovoru o franšizi francuske i srpske kompanije izazvala juče veliko interesovanje stranih delegata na predstavljanju kandidature Srbije za Ekspo 2027 u Parizu.

Predsednik PKS je istakao i značaj blizine „Fruških Termi“ Beogradskom sajmu koji će, ukoliko pobedimo u trci za domaćina svetske izložbe, biti stecište brojnih gostiju i delegata iz celog sveta.

Prema rečima Čadeža, Movenpik i Akor će sa „Fruškim Termama“ dobiti nova znanja i tehnologije, ali će s druge strane, novi partneri Promonta i “Fruških Termi“ osetiti toplinu porodične kompanije i srpsko gostoprimstvo.

Ugovor o franšizi potpisali su viši potpredsednik i direktor razvoja A c c o r Northern Europe Ačor grupe Kamil Jazbek i generalni direktor Promont grupe Milinko Cicmil, u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ambasadora Švajcarske Ursa Šmida, zamenika ambasadora Francuske Fatiha Akcala, i drugih visokih zvanica.

„Fruške Terme“ su vodeći i najveći termalni i Spa resort u Srbiji i nude 12 bazena sa lekovitom, termo – mineralnom vodom koji pokrivaju više od 3.000 kvadratnih metara vodene površine.

Odmaralište je deo Strateškog master plana razvoja turizma Fruške Gore koji je usvojila Vlada Srbije 2021. godine.

Movenpik je osnovan u Švajcarskoj i imaju više od 110 hotela i odmarališta širom sveta, a planiraju još 50 do 2025. godine.

Deo je grupacije Akor, koja ima više od 5.300 nekretnina i 10.000 ugostiteljskih objekata u 110 zemalja.

Akor Grupa zapošljava 270.00 ljudi, ima 40 brendova i 5.300 hotela u najrazličitijim krajevima sveta, U Srbiji je prisutna od ranije sa nekoliko brendova, poput hotela Mama Shelter i Mercure Belgrade Excelsior.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here