Foto: MN Press
Slavlje fudbalera Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Napretka 1:0 u meču 4. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su do trijumfa stigli u finišu meča golom Milana Gajića u 77. minutu.

Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli sa 10 bodova. Napredak je u novoj sezoni sakupio šest bodova.

Zvezda je bila bolji rival od Napretka u većem delu meča. Imali su crveno-beli terensku inicijativu, a izveli su čak 14 kornera.

Napredak se pokazao kao tvrda, a Kruševljani su pretili iz kontranapada. Međutim, nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom Borjana.

U prvih 45 minuta crveno-beli su imali nekoliko poluprilika, preko Degeneka, Falka i Petrovića, a golman Šuljagić nije imao većih problema da ukroti udarce Zvezdinih igrača.

Zaigrala je Zvezda nešto energičnije u drugom poluvremenu, a domaći su do pobede stigli  u 77. minutu.

Ben je centrirao Gajiću na drugu stativu, a desni bek Zvezde glavom je poslao loptu u mrežu Šuljagićevog gola.

Crvena zvezda će se 10. avgusta u Moldaviji sastati sa Šerifom u revanš meču 3. kola kvalifikacija za LŠ. U prvom duelu bilo je 1:1.

Zvezda će u narednom kolu SLS gostovati Radniku, koji je ranije danas pobedio Radnički u Kragujevcu 1:0. Napredak će na svom terenu igrati sa ekipom Mladosti.

Stanković: Zadovoljan sam

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da zadovoljan pobedom protiv Napretka.

– Jedna lepa pobeda, večeras su igrali momci koji nisu imali veliku minutažu zbog gustog i važnog rasporeda po kom imamo utakmice na svaka tri dana. Svaki meč je sve bitniji, tako da sam prezadovoljan. Mogli smo da postignemo i neki gol više, ali ne može svaka utakmica da bude tako “raspucana” – rekao je Stanković.

Stanković je izjavio i da je prezadovoljan što se videlo da može da računa na 25 igrača.

– Ovo je dokaz da Crvena zvezda može da računa na 25 igrača, koji su u svakom trenutku spremni da brane ovaj dres. Stresno jeste, ako ne postignemo gol na početku, prolazi vreme, ali ja mislim da je stresnije za moje igrače jer žele da pokažu i da dokažu da zaslužuju ovaj dres. Večeras nemam sem pohvala šta drugo da im kažem, idemo dalje, utakmica po utakmica – izjavio je on.

Zvezda će u utorak igrati protiv Šerifa.

– Kada su utakmice na svaka tri dana, udarci koje dobiješ u toku meča nema dovoljno vremena ni da prođu, a već je stigla sledeća utakmica. Sve su to jaki momci, hrabri, pravi, sve će doći na svoje mesto, ne sumnjam u to. Mnogo nam znači podrška navijača koji nisu stali devedeset minuta i verovali zajedno sa nama. Još jedan veliki zagrljaj za sve njih, zvezdaše i sve one koji veruju u nas – izjavio je Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here