U srcu Šumadije, na padinama Bukulje, živi selo koje svakog namernika na trenutak provede kroz magični lavirint prošlosti i “ispriča” mu čarobnu priču Srbije devetnaestog veka. Selo u kome bajka svakodnevno živi, a opija britki, planinski vazduh, miris polja i miris davnih vremena. Opuštanje u ambijentu iz bajke, blagodeti i čarima Šumadije doživeće svako koga put dovede u etno-selo Bajka.

Selo se nalazi na 400 metara nadmorske visine, na Bukulji, nadomak Aranđelovca. Sastoji se iz šest vajata koji datiraju još od kraja devetnaestog odnosno početka dvadesetog veka. U sobi su stari drveni kreveti, ćilimi šarenice, kroz prozor pogled kao sa razglednice. Pred ulazom je fenjer, mala terasa sa drvenim stolom i stolicama, cvetna bašta… Pored vrata okačeni klipovi kukuruza mame ptice bojom zlata.

Vajati etno-sela imaju ambijent koji svakom gostu pruža utočište i daje priliku za istinski odmor od savremenog tempa života. Gosti ovde mogu da uživaju u miru prirode ili da se u potpunosti predaju čarima rekreacije: duge šetnje kroz bajkovite predele nezaboravan su doživljaj.

Ukrštanje vetrova

Na ovoj nadmorskoj visini dolazi do ukrštanja vetrova, koji stvaraju ekološki zdrav vazduh. Ljubav prema etno-motivima izvire iz svakog kutka ovog sela. Stara kačara preuređena je u “Srpsku domaću kuhinju”.

Izvor:
Vestionline