CEBIT: Srbija – nemački partner za investiranje

0

Pozvao Nemce da ulažu još više u Srbiju: Slobodan Milosavljević
 

U susretu privrednika dveju zemalja, nemačke firme pokazale su interes za ulaganje u industriju automobilskih delova, znači sve one programe koji će pratiti "Fijat", ali i druge proizvođače automobila koji traže kvalitetnu, a ipak jeftiniju proizvodnju.

 

Nemci uložili više od 1,5 milijardi evra

Ministar Milosavljević je podsetio da je Nemačka jedan od najvećih investitora sa više od milijardu i po evra direktnih ulaganja u prethodnih osam godina, da su velike firme iz Nemačke, poput "Štade" u farmaceutskoj industriji, "Metroa" u trgovini, "Mesera", "Simensa" i mnogih drugih, već prisutne u našoj zemlji.

"Interesovanja ima i za sektor agrara, pre svega za kupovinu smrznutog i konzervisanog voća i povrća iz Srbije, zatim za prodaju njihovog sadnog materijala, za proizvodnju povrća," rekao je srpski ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

 

On je dodao da "jedan vrlo ozbiljan proizvođač poljoprivrednih mašina razmišlja o investiranju u Srbiju, gde bi premestio proizvodnju dela svog proizvodnog programa".

 

"Strategija u koju smo krenuli je da obiđemo više nemačkih saveznih država, regija, pokrajina i da sa njihovim privrednicima praktično razgovaramo i pokušamo da ih motivišemo da dođu u Srbiju da investiraju, predstavljajući primere uspešnih nemačkih investicija", rekao je Milosavljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here