Čečenski teroristi ubili 10 policajaca

0

 

Čečenski predsednik Ramzan Kadirov saopštio je da je ubijeno "šest terorista" pošto su pucali na policijsko patrolno vozilo i potom upali u prostorije lokalne medijske kuće. U okršaju je poginulo deset policajaca, a 28 je ranjeno, saopštila je ruska Nacionalna antiteroristička komisija.

 

Očevici u Groznom kažu da je policija postavila kontrolne punktove i pozvala građane da ne izlaze napolje i ne šalju decu u školu. Nasilje je izbilo uoči današnjeg godišnjeg govora ruskog predsednika Vladimira Putina pred oba doma ruskog parlamenta.

 

Napad terorista ukazuje na osetljivu bezbednosnu situaciju u Čečeniji više od deset godina pošto je Vladimir Putin poslao vojsku da bi ugušio islamističku pobunu.

 

"Ti pobunjenici ponovo su se manifestovali u Čečeniji. Siguran sam da će lokalne snage, lokalne službe bezbednosti, moći to da reše. Podržimo ih", rekao je Putin ranije u govoru o stanju nacije.

 

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova u Moskvi rekao je da u Groznom još traje bezbednosna operacija, ali nije saopštio više detalja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here