Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Čeferin

Španski i italijanski klubovi koji i dalje ostaju pri ideji Superlige moraju od iste da odustanu ili da se suoče sa izbacivanjem iz Lige šampiona, ponovio je u petak predsednik UEFA Aleksandar Čeferin u izjavi za Asošijeted pres.

Real Madrid, Barselona, Juventus i Milan i dalje ostaju pri ideji igranja Superlige. Milan i Juventus su objavili saopštenja u kojima su naveli da jasno čuju poruku navijača, ali nigde se ne navodi da odstupaju od takmičenja.

– Kristalno je jasno da će klubovi morati da odluče da li žele u Superligu ili ostaju evropski klubovi. Ako se izjasne za Superligu, neće moći da igraju Ligu šampiona. Ako su spremni za to, mogu da igraju u svom takmičenju – rekao je Čeferin.

UEFA razmatra i mogućnosti kažnjavanja zvaničnika i vlasnika klubova koji su učestvovali u celoj priči kreiranja Superlige bez obzira što se većina klubova povukla samo 48 sati kasnije.

– Čekamo pravnu ekspertizu, kada budemo imali sve detalje izaći ćemo u javnost. Svi snose odgovornost za svoje postupke i moraće da se suoče sa posledicama. Moje mišljenje je da je velika razlika između klubova koji su priznali da su pogrešili i koji su napustili projekat i onih drugih koji znaju da ću im poručiti da je ovaj projekat mrtav, ali oni i dalje verovatno veruju u njega – pojasnio je Čeferin.

– Na sastanku izvršnog komiteta dogovorili smo se da se povežemo sa državnim savezima i ligama koje imaju ineters u ovoj priči. Sledeće sedmice ćemo videti šta je sledeći korak. Bilo bi dobro da vidimo šta mogu pojedinačne lige da urade, šta mogu da urade savezi, a šta UEFA – dodao je Čeferin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here