Ceo prihod ugroženima

0

U hramu Sabora Srba svetih u Štutgartu održan je dobrotvorni koncert pravoslavnih horova iz glavnog grada Baden-Virtemberga a prilog je namenjen poplavljenima u Srbiji i Republici Srpskoj.

Deo horista u hramu
 

Poznata dela srpskih, rumunskih, grčkih, ruskih i vizantijskih kompozitora izveli su članovi ruske pravoslavne crkve, parohije Svetog oca Nikolaja Čudotvorca, rumunske pravoslavne crkve Svetlost tiha, grčke pravoslavne crkve Vaznesenje Gospodnje, srpske pravoslavne crkve Sveti knjaz Lazar kao i hor Bosilje Srpskog-kulturnog društva "Sveti Sava" iz glavnog grada Baden-Virtemberga. Koncertu su prisustvovali ne samo naši građani već i predstavnici drugih naroda, predstavnici duhovnog i diplomatskog kora, političari.

Skupljanje pomoć ispred hrama
 

Goste je pozdravio protojerej Bratislav Božović zahvalivši se svima na dolasku i bratskim horovima na učešću, kao i na pomoći koja ovoga puta nije izostala.
Program su vodile sestre Nataša i Tanja Bojić iz društva "Sveti Sava". One su koncert otvorile rečima seljaka, koji je poslednjih dana često citiran "nije mi sine žao zemljišta niti kuće, žao mi je sine, što nema više vremena da gradim nešto novo, a gde proživeti ovo što mi je života ostalo".
Sestre Bojić su istakle da se tako osećaju mnogi građani u potopljenim delovima Srbije i Republike Srpske i da se ovim koncertom želi da im se da malo nade i da ih podrže u teškim danima.
Članice Kola srpskih sestara "Sveta Petka" su pripremile posluženje.

 

Akcija i dalje traje
Inače u hramu Sabora Srba svetih se i dalje prikuplja pomoć za ugrožena područja u Srbiji i Republici Srpskoj (hrana, sredstva za higijenu, dezinfekciona sredstva). Inače pomoć je poslata u više gradova a neumorni članovi crkvenog odbora, članice Kola srpskih sestara, kao i mnogobrojni građani danima su skupljali i selektovali robu.
Novčani prilozi se mogu uplatiti na eparhijski račun 107107 – BLZ 25950130 sa naznakom Pomoć za nastradale u poplavama.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here