Četnici tresu Novi Pazar

0

Opasnost bazirana na glasinama: Centar Novog Pazara
 

Svoj dolazak u Novi Pazar Bratislav Živković najavio odmah posle marširanja uniformisanih pripadnika muftije Muamera Zukorlića ulicama Novog Pazara sa obrazloženjem da "ako može muftija, možemo i mi".
 

Ni Srbi neće probleme

– Ne trebaju nam nikakvi četnici, ovde mogu samo da prave probleme i nama Srbima i Bošnjacima, ne treba im dozvoliti da dođu, država treba da štiti sve građane – kaže Dobrosav Nikodinović, predsednik Udruženja Ras.

 

Verovalo se da Živković i njegovi četnici neće smeti da se vrate iz Ukrajine i da će odmah po sletanju na beogradski aerodrom biti uhapšeni, međutim, prema informacijama medija oni su juče stigli u Beograd i nakon što su ih pet sati ispitivali pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA) pušteni su na slobodu, ne zna se da li će doći u Novi Pazar gde im se priprema vruć doček navijačih grupa "torcida" i "ekstremi", ali i od drugih Bošnjaka.

Pristalice muftije Muamera Zukorlića takođe najavljuju "odbranu", znatan broj Novopazaraca je ozbiljno zabrinut, jer bi dolazak četnika mogao da se pretvori u opšti haos sa nesagledivim posledicama.

Navijači su okupljanje za "odbranu" zakazali za 12 časova u centru grada, iz policije nam je rečeno da njima nikakav skup nije prijavljen, da ne znaju da li će četnici doći, ali i da su u potpunosti spremni da svim građanima obezbede sigurnost.

Prema nezvaničnim informacijama, samo ako pokušaju da pođu za Novi Pazar, Bratislav Živković i njegovi četnici će biti uhapšeni. Bošnjaci u Novom Pazaru postavljaju i pitanje: zašto ovi, kako ih nazivaju , psi rata nisu uhapšeni odmah pri sletanju na surčinski aerodrom i naglašavaju da za četnike koji ratuju u Ukrajini i džihadiste koji ratuju u Siriji u Srbiji ne važe ista pravila.

– Sve treba pohapsiti i ne dozvoliti im da kod običnih građana stvaraju strah, mnogi moji sugrađani brinu: da li da danas pošalju decu u školu, kome treba takva atmosfera – pita se jedan Bošnjak iz Novog Pazara.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here