Radenko ponovo načelnik okruga

0

Pobedio Vladu: Radenko Nedeljković
 

Upravni sud u Nišu poništio je njegovo razrešenje sa mesta načelnika Kosovskomitrovačkog okruga, a u obrazloženju se navodi da "Vlada Srbije nema potrebe da donosi novo rešenje jer na snazi ostaje rešenje kojim je on postavljen na mesto načelnika Mitrovačkog okruga".

– Presudom je rešenje Vlade Srbije o mom razrešenju ukinuto i ostaje na snazi ono iz 2010. godine kojim sam postavljen za načelnika kosovskomitrovačkog upravnog okruga. Sada je na Vladi da realizuje presudu Upravnog suda. To znači i da je rešenje o mom razrešenju bilo neustavno, jer je u obrazloženju stajalo da nisam sprovodio odluke Vlade Srbije u vezi s provođenjem Briselskog sporazuma – kaže Nedeljković.

On dodaje da je "simptomatično da je u javnoj raspravi pred Ustavnim sudom resorni mninistar Nikola Selaković kazao da je Briselski sporazum politički, a ne pravni akt".

Nedeljković kaže da je "sada na potezu Vlada Srbije" i da ona treba da razreši ovu situaciju.

– Ona je ta koja treba da odluči, a ja ću se povinovati svakoj odluci jer imam samo jednu državu Srbiju. To je država u kojoj želim da živim i poštujem samo njene institucije – kaže Nedeljković i dodaje da je po presudi stekao pravo i na obeštećenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here