Kosovo online

Četiri osobe koje su uhapšene tokom događaja u Banjskoj puštene su na slobodu.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je potvrdilo da su četiri osobe koje su uhapšene daleko od mesta događaja, kada je došlo do sukoba u Banjskoj, puštene u utorak na slobodu u odsustvu dokaza koje je iznela Kosovska policija.

“Obaveštavamo vas da su četiri osobe koje su uhapšene tokom akcije Kosovske policije, u selu Banjska, u opštini Zvečan, daleko od mesta događaja, juče,  26. septembra 2023.  godine, puštene na slobodu od strane Specijalnog Tužilaštva Republike Kosovo, u nedostatku dokaza Kosovske policije”, navedeno je u saopštenju.

Takođe, Kosovska policija dozvolila je danas tačno u podne ulaz u selo Banjska. Kako su naveli iz policije, preporučeno je samo kretanje po glavnim putevima.

Puteve kroz šumu, Kosovska policija je okarakterisala kao nebezbedne i navela da postoji opsanost da su neke mine i eksplozivi zaostali. U samom selu i oko manastira prisutan je veliki broj specijalaca Kosovske policije.

Prilaz Banjskoj bio je zatvoren od nedelje ujutro, nakon sukoba Srba sa Kosovskom policijom, koji se u tom mestu dogodio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here