Cicanu puna mreža

0

Aktuelni prvak Austrije Red Bul Salcburg već posle četiri kola Bundeslige potvrdio je da nema premca. U komšijskom derbiju protiv Grediha popularni "bikovi" su slavili skoro rukometnim rezultatom, 8:0. Čak pet puta je našeg zemljaka Cicana Stankovića savladao Španac Soriano, inače kapiten domaćina. Šansu je u ovom meču dobio i Sandro Đurić, momak naše gore list, ali nije uspeo da poboljša utisak očajnog izdanja gostiju iz istoimenog gradića nedaleko od Salcburga.
Koliko je Salcburg nadmoćan u austrijskom prevenstvu najbolje dokazuje činjenica da je najbolji strelac "bikova" Soriano postigao u četiri meča devet golova, više nego zajedno bečki klubovi Rapid i Austrija. Salcburg je na četiri utakmice postigo čak 21, a primio samo jedna gol.
Šampionu iz Mocartovog grada donekle parira Volfzberg našeg Nemanje Rnića. Tim iz istoimenog grada u pokrajini Korušaka, ima takođe maksimalni učinak. U gostima su popularni "vukovi" u 4. kolu savladali novajliju u ligi Altah sa 2:1. Rnić je bio jedan od najbolji igrača gostiju, koji su ovom pobedom potvrdili da imaju tim kadar da se plasira u sam vrh.
Bečki klubovi su i ovog puta razočarali. Najtrofejniji austrijski klub Rapid igrao je samo 1:1 protiv Šturma. Nerešeno je završen i duel između Viner Nojštata i Austrije 2:2.

 

Odlični Vujanović

LASK iz Linca posle plasmana u Drugu ligu ima ambicije da već ove sezone pokuša da se dokopa elite. Jedan od aduta crno-belih sa Dunava je svakako najbolji strelac, Aranđelovčanin Radovan Vujanović. U meču 5. kola popularni Radogol nije pogodio mrežu Materzburga, ali je njegov tim slavio sa 1:0, protiv dojučerašnjeg lidera. Pre toga je upravo Vujanović u vanrednom kolu protiv Lustenaua prvim golom u sezoni doneo pobedu LASK.
Klub iz Linca je posle četiri kola izjednačen sa vodećim ekipama Druge lige sa 10 bodova. Ima utakmicu manje protiv Sankt Peltena i u slučaju pobede mogao bi se osamiti na vrhu tabele.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here