Foto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas

Grči teniser Stefanos Cicipas se našao u centru pažnje tokom US opena zbog dugih pauza koje je pravio između setova, kada je odlazio do svlačionica, a na njegovo ponašanje reagovali su teniseri, kao i stric Rafaela Nadala, Toni Nadal. 

Tako je na mastersu u Sinsinatiju prve kritike dobio do Aleksandra Zvereva, potom, posle pobede u maratonskom meču, i od Endija Marija, a sada i od španskog stručnjaka.

– Rafael Nadal i Rodžer Federer nikada ne bi tražili prečice do pobede, kao što to čini Stefanos Cicipas – istakao je on i dodao:

– Mislim da nijedna osoba koja prati naš sport ne bi mogla da zamisli da Rodžer ili Rafa urade tako nešto, da traže prečice ka pobedi – napisao je Toni za El Pais, u kolumni pod nazivom ‘Cicipas, zakon i sramota’.

– Način na koji se Stefanos ponašao nije bio fer. Rafa ili Rodžer to nikada ne bi uradili. Za pauze za toalet treba uvesti stroga pravila.

Španski stručnjak i stric Rafaela Nadala poručio je da ne razume zbog čega Cicipas poseže za ‘trikovima’.

-Stefanos je bez sumnje izvanredan igrač, tako da od njega očekujemo da pobedi bez bilo kakvih trikova. Očigledno je da mu nisu potrebni – zaključio je Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here