Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska završnih radova na izgradnji železničkog vijadukta kod Vrbasa dobio obećanje od kineskih izvođača da će cela brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena do kraja 2024. godine.

Velike promene

– Kada imam takvo obećanje kineske vlade to će stvarno i biti tako. Hvala kineskim kompanijama, jer mnogo pre roka ispunjavaju obaveze, ovo su velike promene za građane Srbije, od Beograda do Subotice za 75 minuta, od 2026. godine pruga Beograd – Budimpešta, za dva sata i 40 minuta, a rok svih rokova je decembar 2026. kada moraju da se završe kompletni radovi u Srbiji uoči EKSPO – naveo je i ukazao da sad nije moguće doći od Beograda do centra Subotice za manje od dva sata.

Ukazao i da se nekad od Beograda do Novog Sada putovalo onoliko koliko će se putovati od Beograda do Subotice. Nova pruga će, kaže on, mnogo značiti i građanima Vrbasa koji će biti 15 minuta udaljeni od Novog Sada. Podsetio je i da se od Beograda do Novog Sada sada stiže za više od pola sata…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here