Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da je veoma zabrinut zbog situacije na KiM. Posebno na severu pokrajine jer je, kako je obelodanio, Aljbin Kurti za vikend planirao upad specijalnih jedinica u Zvečan, gde je na izborima koje su Srbi bojkotovali pobedio kandidat iz njegove partije.

– Ušli smo u začarani krug. Kurti ne planira formiranje ZSO i već za vikend je planira upad u Zvečan. I, Lajčak je zabrinut za situaciju na severu Kosova, jer je razgovarao sa svim predstavnicima Srba i kod njih video odlučnost da se po svaku cenu suprotstave Kurtijevom teroru – izjavio je predsednik Srbije i naveo da je o tim planovima upoznao i specijalnog izaslanika EU.

Razočaran Rezolucijom SE

Vučić je, kaže, preneo Lajčaku kako ta njegova zabrinutost dolazi zbog strastvene potrebe Aljbina Kurtija da izaziva incidente i sukobe.

– Ovo što je radio sa eksproprijacijom srpske zemlje na severu je toliko loše, a zabrinut sam naročito zato što se u zemljama Kvinte prave naivni, jer ponekad im je i tri posto izašlih na izbore legitimno – naveo je Vučić…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.