Youtube
Vljora Čitaku

Potpredsednica opozicione Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku ocenila je danas da evropski predlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine ima mnogo nepoznanica i nejasnoća.

Čitaku je na Fejsbuku napisala da se priznanje u njemu ne pominje, a da se kaže da strane imaju različite poglede na status.

“Jedino eksplicitno u sinoćnjem sporazumu je da su strane pristale da sprovedu sve preliminarne sporazume i da će se dijalog nastaviti”, istakla je Čitaku.

Navela je da u preambuli predloga sporazuma stoji da strane imaju različite poglede na status i druga fundamentalna pitanja.

Čitaku je juče rekla da je kosovski premijer Aljbin Kurti prihvatio osnivanje Zajednice srpskih opština.

3 COMMENTS

  1. Srbski narod nikada nece priznati Kosovo,kao drugo ni nama u Srbiji nije jasno sta ovaj nas muva i sta se dogovoara kakvi su uslovi i sta je na stolu.

  2. Pa naravno da se ne pominje priznanje – kada će više Albanci na Kosovou i Metohiji da shvate da ih je Zapad sve vreme zamajavao nekom pričom o nezavisnosti – koja je nerealna i neizvodljiva !!! Što pre prihvate realnost – pre će se dogovoriti sa Srbijom i sačuvati široku autonomiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here