Člana velike četvorke SFRJ uskoro preuzimaju navijači?

0

Navijači Hajduka, popularna "torcida"
 

Kako je prenela Hina, to udruženje bi tako dobilo upravljačka prava nad Hajdukom. Naš Hajduk je saopštio da je gradonačelniku Splita Ivu Baldasaru i gradskim odbornicima podnela zahtev za razmatranje na sledećoj sednici gradskog veća.

 

Član gradskog veća Boris Ćurković rekao je da je ovaj zahtev primjlen i sproveden u gradonačelnikov kabinet, odnosno da je ušao u proceduru, kao i da je za 13. novembar zakazana sednica posvećena isključivo problemima u Hajduku.

 

Udruženje Naš Hajduk je osim predloga predalo većnicima i elaborat u kome se objašnjava zašto bi ta koncesija bila najbolja i za Hajduk i za Split.

 

Prema njihovom tumačenju, koncesijom na 25 godina demokratski procesi u klubu bi dodatno bili poboljšani, a Hajduk bi "definitivno postao najsvjetliji primjer demokratizacije drustva".

 

"Iskustva u sprovođenju projekta ‘Nas Hajduk’ pokazuju da je najveće potrese unutar kluba uzrokovala gradska politička scena i dugovi napravljeni u poslednjih 20 godina, koji bi se nenadano pojavili i blokirali račune kluba. Pravi problem se može rešiti dugogodišnjom koncesijom upravljačkih prava, a drugi se rešava automatski ovakvim modelom racionalnog upravljanja", navodi se u saopštenju udruženja.

 

Hajduk je 2009. godine transformisan u sportsko deoničarsko društvo, što je prva takva transformacija u Hrvatskoj.

 

Udruženje "Naš Hajduk" osnovano je 2011. godine, a ono se bavi sprovođenjem izbora za utvrđivanje predloga kandidata za članove nadzornog odbora kluba, kao i okupljanje i informisanje članova o stecanju vlasničkog udela u Hajduku.

 

Ono se takođe bavi i očuvanjem identiteta, ugleda i razvijanja Hajduka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here