Crkva i škola na istom ispitu

0

Nastavnici sa učenicima u crkvi
 

Himnom svetom Savi svi prisutni su najavili povod okupljanja, a dečji glasovi odzvanjali su u crkvi prepunoj đaka, njihovih roditelja i nastavnika.
 

Nastavnici

U ime nastavnika dopunske nastave na srpskom jeziku, našoj Crkvi se zahvalio predsednik Aktiva nastavnika Švajcarske Saša Tanasković, naglasivši da je SPC uvek imala sluha za potrebe školaraca. Na konkursu su učestovali i đaci profesora Gordane Nikolić, Dragane Dimitrijević, Gordane Pajić, Dare Manojlović, Miška Jovanovića, Jelene Kende, Milice Krstić i Vesne Milićević.

Protojerej dr Miroslav Simijonović je u svojoj besedi o svetom Savi dao uvod u svečani program učenika, koji je prethodio dodeli nagrada za najbolje literarne i likovne radove. Učenici iz Oberglata su anđeoskim glasom otpevali pesmu o Hilandaru, a zatim im se pridružila i Milica Jovanović, pevajući o Savinom širenju pravoslavlja.
 

Đorđe Nikodijević i njegove školske drugarice, Dijana i Ivana Pejović podsetili su na ogroman značaj prvog srpskog učitelja za svu decu, govoreći stihove "Sveti Sava" i "Čokolada svetog Save". Njihovi drugari Aleksandar Božić i Anđela Filipović su scenskim prikazom pokazali da nisu samo dobri slikari, već i glumci, a Anđela je predstavila još jedan svoj talenat svirajući na gitari.
 

Ove godine su na konkursu uzeli učešće ne samo đaci kantona Cirih i kantona Argau, već i učenici kantona Turgau iz Šafhauzena.

Dr Miroslav Simijonović i Miško Jovanović sa đacima
 

Nagrađeni đaci su za svoje literarno stvaralaštvo na poklon od crkve dobili ilustrovanu knjigu o sv. Vasiliju Ostroškom, a najbolji mladi slikari "Molitvenik za decu".

Nagrađeni

Nagrađeni učenici za literarno stvaralaštvo: Rastko Mutavčić, Aleksandra Maksimović, Maša Drljača, Tatjana Aničić, Violeta Kostić, Aleksandra Gojković, Ana Švabić, Angelina Stekić, Milena Trajstarević, Irena Todorović, Bojana Lazarević i Bojana Dabić. Nagrađeni učenici za likovne radove: Kristina Brkić, Sonja Drobnjak, Marko Bogdanović, Kristina Koh, Jelena Krstić, Marija Bukejlović, Jelena Spasić, Anđela Filipović, Aleksandar Božić, Aleksandar Simić, Gojko Preradović, Anđela Đokić, Danijela Simić, Katarina Jovanović, Anđela Marković i Bojana Stanojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here