EPA PHOTO / SASA MARICIC
Svetozar Marović

Crnogorski potpredsednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin insistirao je danas tokom sastanka sa ministarkom pravde Srbije Nelom Kuburović u Beogradu da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori radi odsluženja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen, saopštila je Vlade Crne Gore.

Pažin je kazao da, iako dva ministarstva u mnogim oblastima imaju blisku i kvalitetnu saradnju, izručenje osoba koje su okrivljene ili osuđene za teška krivična dela, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, treba da bude samo dodatna potvrda čvrstih partnerskih odnosa, prenose Vijesti.

– Ne smemo da dozvolimo da bilo koji pojedinačni slučaj dovede u pitanje druge pozitivne rezultate u ovoj oblasti – rekao je Pažin.

U saopštenju se navodi da je Pažin podsetio Kuburović na molbu Crne Gore za izručenje pravosnažno osuđenog Marovića, upućenu nadležnim organima Srbije u aprilu 2019. godine, a na koju nije dobio odgovor.

– I pre podnošenja molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove poternice za Svetozarom Marovićem već dve i po godine ispunjeni su svi pravni preduslovi da on bude lišen slobode u Srbiji, u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori – rekao je Pažin.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime