Crnogorci hapse po hrvatskim poternicama

0


 

Prema "Veritasovim" saznanjima, Županijski sud u Zadru je u martu 1995. godine u odsustvu proglasio krivim Munjesa, zajedno sa Brankom Botom (45) i Savom Šarićem (61), da su kao pripadnici milicije SAO Krajine u novembru 1991. godine u selu Perušiću kod Benkovca mučili hrvatske meštane i da su jedno lice fizički maltretirali i oduzeli mu vozilo, čime su počinili ratni zločin protiv civila.

Munjes je osuđen na devet godina zatvora, a Bota i Šarić na po sedam godina zatvora. Biro Interpola Zagreb je za svom trojicom raspisao međunarodne poternice.

Nakon jutrošnjeg hapšenja u naselju Dobre Vode, Munjes je odveden u zatvor Spuž, a sledi ekstradicioni postupak. Prema saznanjima "Veritasa", verovatno će biti izručen Hrvatskoj jer nema crnogorsko državljanstvo.

"Ovo je drugo hapšenje Srba iz Hrvatske na području Crne Gore po poternicama iz Hrvatske za ratni zločin. Prvo se desilo u novembru 2009. godine kada je u Podgorici uhapšen Stanko Kovačević iz okoline Knina koji je 17. februara 2010. godine izručen u Hrvatsku", naveo je Štrbac.

Nikola Munjes (42) rođen je u Benkovcu i izbeglica je iz Hrvatske.

Prema "Veritasovoj" evidenciji, ovo je 91. hapšenje Srba širom sveta po Interpolovim poternicama iz Hrvatske, od kojih su njih 25 izručeni Hrvatskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here