Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osnovao je organizaciju PTPA, koja bi trebalo da se izbori za veća prava tenisera i teniserki na turu. Međutim, sama organizacija nailazi na konstantne kritike, od kojih najnovija dolazi od jedne od najboljih teniserki svih vremena Bili Džin King. 

Kingova, po kojoj teniski centar na US Openu nosi ime, smatra da Novak nije dobar model jer ne poklanja dovoljno pažnje ženskom tenisu. Na pitanje da li je iko konsultovao u vezi sa osnivanjem PTPA, rekla je da to nije bio slučaj.

– Nisu me pitali. Nisu razgovarali sa mnom, tako da ne znam kako razmišljaju. Kada sam bila na Vimbldonu, pitala sam ljude o tome, ali čini mi se da niko ništa ne zna – rekla je Kingova.

Amerikanka je dodala da je pratila šta se od tada radi u PTPA.

– Definitivno su unapredili sajt, koriste politički korektan jezik. O ženama, istina, pričaju samo kada su pritisnuti. To nije dovoljno dobro. Imaju jake igrače, imaju novca, Đoković će definitivno postati najbolji teniser ikada, što je veoma važno. Ipak, ne znam koliko ljudi želi da ga sledi i dodaje:

– Ako se vratite u šezdesete godine, kada smo dobili profi tenis, obigravala sam oko muškaraca u pokušaju da dobijemo jednu, zajedničku asocijaciju. Odbili su. Bilo je to teško vreme, jer te momke, a neki od njih su mi dragi prijatelji, nije bilo briga. I dalje je teško, jer muškarci, generalno, ne brinu zbog nas. Ne vidim da su nešto zagrejani za nas i sa ovom novom asocijacijom – zaključila je Kingova.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here