Kabinet predsednika Republike Srpske
Željka Cvijanović

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Želјka Cvijanović razgovarala je u sredu u Nјujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, a na sastanku je ocenjeno da je saradnja institucija u BiH sa UN veoma dobra, te istaknut značaj zajedničkog delovanja sa cilјem prevazilaženja izazova sa kojima se suočava savremeni svet.

Ovom prilikom, srpski član i predsedavajuća Predsedništva upoznala je sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, procesom formiranja vlasti, kao i dodelom kandidatskog statusa za članstvo u EU. Ukazala je na važnost intenziviranja dijaloga domaćih političkih aktera sa cilјem sprovođenja važnih reformskih procesa i dalјeg napretka na evropskom putu.

Cvijanovićeva je izrazila punu opredelјenost ka očuvanju mira i stabilnosti, kao i doslednom poštovanju normi i principa unutrašnjeg i međunarodnog prava od strane svih relevantnih aktera u BiH.

Cvijanovićeva je danas u Nјujorku učestvovala na Konferenciji o srednjoročnom pregledu sprovođenja cilјeva akcije “Voda za održivi razvoj” za period 2018-2028. godine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here