Džanan Musa, reprezentativac Bosne i Hercegovine, kaže da je ponosan na regiju odakle dolazi i u kojoj sport zauzima posebnu ulogu. 

 

On je u intervjuu za “NBA Evropu” pričao o podneblju odakle dolazi i NBA draftu koji je bio pre dve godine.

– Ponosan sam odakle dolazim. Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska, imamo nešto posebno u tim državama. Da smo ostali kao Jugoslavija bili bismo u vrhu u fudbala, košarke, u svemu – rekao je Džanan Musa za “NBA Europe”.

– Mislim da se većina ljudi (s ovih prostora) voli jer nema potrebe za mržnjom. Mislim da čak i ne shvatamo, ali mi (sportisti) imamo mnogo odgovornosti jer se naše ponašanje, kako na terenu, tako i van njega, reflektuje u javnosti – dodaje reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Musa je 2018. godine izabran na NBA draftu od strane Bruklin Netsa.

– Pogledao sam dva puta taj video što ste napravili i u oba slučaja sam krenuo da plačem. Bilo je veoma emotivno, pogotovo da budem izabran od ekipe kao što je Bruklin za koju je igrao Dražen Petrović, a to mi znači mnogo. Ali, bio sam kul tokom cele večeri, a onda kada su sve kamere bile uperene u mene, krenuo sam da plačem. Ne znam zašto, ne znam razlog, ali sve emocije, sav napor koji sam uložio, sva odricavanja, sve to mi je prolazilo kroz glavu. Bio sam ponosan na sebe – rekao je Musa.

Bivši košarkaš Cedevite dodao je da sada mora da radi još napornije kako bi bio u stalnoj rotaciji Netsa.

Talentovani košarkaš dobiće dosta minuta kada se NBA sezona nastavi jer je Bruklin baš “osakaćen” neigranjem glavnih zvezda.

Musa je ove sezone odigrao 35 utakmica i prosečno beleži 4,2 poena i dva skoka za 11 minuta naterenu.

1 COMMENT

  1. Море свима нам је јасно. Само фудбалерима, тенисерима… и “културним” радницима недостаје Југославија. Биће смејурије кад они почну да се баве и политиком. Бациш им лопту и они одмах машу репом.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here