Pobedničkom trojkom Radeta Zagorca Partizan pobeđuje Crvenu zvezdu 73:72 u drugom meču finala plej-ofa KLS. Ukupno je 1-1.

U utakmici gde su oba “večita rivala” bila van šuterskog raspoloženja presudila je trojka Radeta Zagorca. Igrač Partizana je do tada promašio svaki od šest pokušaja sa distance.

Na satu je ostalo šest sekundi posle poena Fajea. Partizan je posle tajm-auta izvodio loptu sa strane, Zagorac je izvodio loptu, Veličković je primio, vratio krilu crno-belih za pobednički koš.

Markus Pejdž je nosio poenterski domaćina sa 19 poena, blistao je Nikola Janković sa 13 poena i 10 skokova, devet je dao Aleks Renfro.

Odlično je za crveno-bele odigrao Mohamed Faje sa 14 poena. Mogao je da postane heroj, jer je njegovom “odbojkom” pre Zagorčevog pogotka zvezda stigla do vođstva. Dejan Davidovac je završio sa 11, a Dušan Ristić je imao vrlo značajan doprinos sa devet poena, ali su ga pet faulova zalepili za klupu.

Utakmica broj tri se igra u subotu od 19h.

 

73:72! RADE ZAGORAC! KAKAV KRAJ MEČA! 

70:72 – Faje! Iz “odbojke” vraća promašaj Čovića! Partizan ima poslednji šut!

70:70 – Nikola Janković! Pik end rol sa Jaramazom za polaganje i dodatno slobodno bacanje! Tajm-aut Crvene zvezde!

– Rivers sam kao duh promašuje trojku, Odžo okružen trojcom hvata promašaj, N. Janković ga faulira. Odžo siguran.

68:68 – Nikola Janković krade živu loptu Davidovcu, Zagorac je uzima i završava kontru za izjednačenje. Pejdž prethodno precizan dva puta sa penala.

64:68 – Četvrta trojka Pejdža! Jedini raspoložen šuter kod domaćih. Zagorac ne koristi kontru, Janković je tu da uhvati promašaj i iznudi faul Fajeu.

61:66 – Faje je fauliran na zakucavanju, ali sa Partizanove strane traže vešanje za obruč. Faul se piše Marinkoviću, ali Faje će morati na liniju penala. Vanja Marinković završava utakmicu zbog pet ličnih grešaka.

– Renfro iznuđuje peti faul Ristiću, pa promašuje penale.

61:64 – Ristić vrlo raspoložen. Veličković pogađa trojku na proigravanje Renfroa- vraća Davidovac.

58:59 – Pejdž vrlo raspoložen! Pet vezanih poena omalenog beka drže crno-bele blizu rivala.

53:58 – Ristić mekanom završnicom i Davidovac preciznim šutem sa distance drže vođstvo crveno-belih. Trinkijeri traži tajm-aut.

53:53 – Pejdž siguran na penalu, u dodatnom napadu Amerikanac pokušava sa osam metara neuspešno, ali Nikola Janković na ofanzivnom skoku izvlači dva penala. Koristi oba..

– Nesportski faul Lazića! Jedno bacanje i lopta sa strane. 

IV četvrtina

– Povreda Dobrića! Skočio je krilni igrač Zvezde da blokira očajnički šut Zagorca u poslednjem posedu i nezgodno doskočio na desni zglob. Jedva je ustao.

49:53 – Dva ulaza Renfroa i Čovićevi penali za kraj treće deonice.

45:51 – Druga Trojka Čovića poveća na plus šest. Ristić pravi faul i svirana mu je tehnička greška. Renfro daje svoje, Gagić maši oba. Stefan janković u borbi za loptu po promašaju pravi faul  za dva penala Zvezde. Faje polovičan

44:47 – Druga trojka Berona, dolazi do 10 poena. Jaramaz pravi faul u napadu, njegov četvrti ukupno.

44:44 – Posle serije slobodnih bacanja na obe strane smo na egalu.

42:41 – Gagić polu-horogom pa Stefan Janković zakucavanjem vraća prednost domaćinu.

38:41 – Trojka Berona!

38:38 – Evo i izjednačenja preko Ristića. Jedini pogodak za Partizan do sada je dao Janković.

38:36 – Crvena zvezda ozbiljno otvara drugo poluvreme.

III četvrtina

36:29 – Završenoprvo poluvreme – 8 poena Pejdža, 5 poena i 5 skokova Odžo.

35:28 – Zaređalo se sa trojkama! Pejdž drugu vezuje, odgovara Čović!

32:25 – Evo i trojke Zvezde! Boriša Simanić!

32:22 -PRVA TROJKA NA UTAKMICI! Delo Markusa Pejdža! 

29:22 – Partizan opet iz dobre odbrane crpi lake poene. Opet realizator Veličković. Tajm aut Milana Tomića.

27:22 – Redak prizor ! Novica Veličković na sredini terena krade loptu Biliju Beronu i zakucava. Pritisak Alekseja Nikolića je doprineo ometanju Zvezdinog Amerikanca.

23:21 – Zvezda spušta zaostatak preko Odža i teškog polaganja Riversa.

23:17 – Kucanje Nikole Jankovića, pa ulaz Pejdža i koš-faul uz promašeno bacanje Stefana Jankovića. Marko Kešelj tri faula za dva minuta u igri. Beron ulazi u ritam.

17:13 – Rivers postiže prve poene, zatim krade loptu Zagorcu iz ruku i vuče kontru. Lopta ide do Dobrića koji polaže. Tajm-aut Partizan.

II četvrtina

– 0/14 za tri poena u oba sastava!

17:9 – Nikola Janković promašuje dva slobodna bacana, ali Rade Zagorac obezbeđuje novi posed lopte u kom lopta stiže do Stefana Jankovića, koji smelim prodorom izvlači dva bacanja. Koristi jedno.

Crvena zvezda ne koristi napad. Nikola Janković poentira na asistenciju Renfroa.

14:9 – Ristić horogom prekida seriju protivnika.

14:7 – Partizan u seriji! Renfro siguran sa dva penala, pa Jaramaz sa polu-distance u dodatnom napadu posle nesportskog faula Čovića. Stefan Janković promašuje zakucavanje u kontra-napadu pod kontaktom, ispratio ga je Jaramaz. Minijatura Partizanovog beka.

– Nesportski faul Filipa Čovića.

8:7 – Vrlo tvrd duel! Posle ulaza Vanje marinkovića, Majkl Odžo pogađa jedno bacanje. Nikola Janković ispravlja promašaj Ognjena Jamaraza.

4:6 – Odžo zakucava! Prvo vođstvo Zvezde!

2:2 – Vrlo tvrd početak, za razliku od raspucane prošle utakmice.

I četvrtina

Startne petorke: Partizan – Nikoli, Pejdž, Marinković, Veličković,Gagić

     Crvena zvezda – Beron, Davidovac, Faje, Odžo, Lazić

Crvena zvezda je povela 1:0 pobedom 98:94 u meču u kom su obe ekipe šuterski blistale.

Isključenje trenera Partizana Andree Trinkijerija u poslednjoj deonici nije omelo crno-bele, čak su uspeli da u jednom momentu povedu, serijom Aleksa Renfora. Crvenu zvezdu su do pobede, kako poenterskim učinkom – tako i trojkama u bitnim momentima, nosili domaći igrači Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić i Filip Čović.

Kako to biva u tekućoj sezoni, usledila su saopštenja predsednika Ostoje Mijailovića, sastanci u prostorijama kluba, pretnje odstupanjem iz finala,… Ipak je odlučeno da se “za dobrobit srpske košarke” odigra čitava serija, iako je veliko nezadovoljstvo sudijskim odlukama.

Tim Milana Tomića je u prethodnom susretu konstantno držao prednost. Partizan je pretio, ali na kraju su presudile važni pogoci sa distance i sigurnost sa penala.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here