EPA/Tatyana Zenkovich
Vladimir Zelenski i Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin, osim sa kineskim kolegom Si Ðinpingom, ne planira da održi bilateralne sastanke sa drugim liderima koji će 4. februara prisustvovati svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za TASS.

– U više navrata smo rekli da organizatori ceremonije moraju da uvedu niz strogih ograničenja kako za sportiste tako i za goste, uključujući zvaničnike – naglasio je Peskov.

Iz tog razloga, kako je rekao, raspored ruskog predsednika za put u Peking ne uključuje nikakve bilateralne sastanke.

Odgovarajući na pitanje da li se razmatraju mogući kontakti Putina sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, pošto se očekuje da i on prisustvuje ceremoniji otvaranja, Peskov je naveo da “trenutno nema planova za takav sastanak, ali da to ne može u potpunosti da isključi”.

Portparol Kremlja je rekao i da je u ovom trenutku izvesno samo da će Putin imati opsežne razgovore sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, kada 4. februara bude u poseti Pekingu, navodi TASS.

1 COMMENT

  1. Putin bi bio dobro savetovan da odbija svaki pokusaj razgovora i ne dize mu cenu. Ovaj humorista moze da razgovara sa svijim poslodavcima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here