Frejžer je američka polučasovna komična serija. Nastala je kao spin-of serije Kafić Uzdravlje. Osvojila je rekordnih 37 Emija, a premijerno je emitovana na NBC-ju od 1993. do 2004. Glavna tema je život doktora Frejžera Krejna.

Serija “Frejžer” debitovala je sredinom septembra 1993. godine i dobila odlične kritike. Razočaran u ljubav, pošto ga je Dajana ostavila, Frejžer Krejn se vraća u svoj rodni grad Sijetl, gde kupuje ekskluzivan apartman i počinje nov posao kao radijski psihoterapeut na radiju “KACL”. Usled ranjavanja na poslu, Frejžerov otac Martin primoran je da ode u prevremenu penziju, a kako mu je stalna nega preko potrebna, Frejžer je prisiljen da ga pozove da živi sa njim.

Neobični Frejžer ima još čudnijeg brata Najlsa, koga igra glumac Dejvid Hajd Pirs. Tu je i Frejžerova producentkinja Rouz, koja je potpuno luda za muškarcima, kao i Martinova fizioterapeutkinja Dafni Mun, rodom iz Engleske. Svi zajedno čine jednu simpatičnu i neobičnu družinu koja vas jednostavno drži prikovane za ekran.

Dosad je serija “Frejžer” dobila ukupno 30 nagrada Emi, što je čini najnagrađivanijom serijom u istoriji televizije. Sam Kelsi Gramar je osam puta nominovan za ovu prestižnu nagradu, a čak tri puta ju je i osvojio. Glumac Dejvid Hajd Pirs je dvaput dobio nagradu Emi za najbolju sporednu mušku ulogu.

Scenaristi serije “Frejžer” su mnogo puta pravili paralele sa “Kafićem u zdravlje”, a većina glumaca ove serije gostovala je u nekoj od deset sezona prikazivanja “Frejžera”.

Godine 1998. serija “Frejžer” je još jednom ušla u anale televizijske produkcije kada je pet puta zaredom nagrađena Emijem za najbolju humorističku seriju. Te godine su sve serije na listi gledanosti bile daleko iza nje, uključujući: “Urgentni centar”, “Prijatelje”, “Želite li da postanete milioner” i “Svi vole Rejmonda”. Nažalost, navedene serije su mnogo popularnije kod nas i imaju daleko bolje termine prikazivanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here