Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Japanu, a veliku glavobolju selektoru Kokoškovu, i razočarenje kod navijača izazvali su Nikola Jokić, kao i Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić koji neće biti u timu Orlova.  

Sa jedne strane, odustanak Nikole Jokića se može razumeti. Nikola je ove godine odigrao sve mečeve za Denver, proglašen je za MVP-a lige, a uz odmor, koji mu je neophodan, želi da bude sa suprugom koja bi trebalo da se porodi.

Ipak, odustanak Pokuševskog i Smailagića potpuno je neshvatljiv jer su obojica mogli da debituju za nacionalni tim, a uz to, nemaju još uvek, zapaženu ulogu u svojim NBA timovima.

Naš nekadašnji košarkaš, Goran Grbović stavio je akcenat na njih dvojicu i nije mu najjasniji razlog zbog kojeg su odbili da obuku dres Srbije.

– Ja samo postavljam koji su to njihovi razlozi da odbiju reprezentaciju? Pa oni su tek zakoračili u NBA, nisu postigli ni dva odsto onoga što je Jokić uradio, a neće da igraju za svoju zemlju. Igranje u NBA je profesionalizam, ali reprezentacija je nešto drugo. Zbog igara u reprezentaciji te zovu Srbinom. Zato kažem, mogu da razumem, ali ne mogu da opravdam Jokića. Sport je neka vrsta zamene za rat. Ratovi su se prekidali zbog olimpijskih igrača – rekao je Grbović za Blic.

Potom je istakao da selektori ne treba nikada ni da zovu igrače koji su bez valjanog razloga odbili nastup za reprezentaciju.

– Ja da sam selektor nikada u reprezentaciju ne bih zvao igrače koji su odbili da igraju za svoju zemlju – zaključio je nekadašnji košarkaš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here