Đaci koji su maltretirali profesorku u Trsteniku bez kazne – vraćeni u školu!

2
Screenshot
Nasilje u Trsteniku

Dva od tri đaka koji su maltretirali profesorku engleskog jezika u Tehničkoj školi u Trsteniku vraćena su u školu, a samo treći dečak, koji se ispisao nakon incidenta, nije vraćen na nastavu.

I u školi je potvrđeno da su vraćeni u školu zbog proceduralnih grešaka prilikom donošenja odluke o njihovom isključenju.

– Treći učenik se ispisao ranije iz škole i nije mogao da se vrati. Za dvojicu je nastavničko veće donelo odluku o isključenju, ali je ona pala u vodu jer nije poštovana kompletna procedura u postupku. Oni su sada zvanično vraćeni u školu – rekao je jedan od profesora.

On je naveo da se na taj način šalje loša poruka ostalim učenicima da mogu da rade šta hoće i da prođu nekažnjeno.

Nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika donelo je krajem novembra prošle godine odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorki engleskog i sve to snimali, isključe iz te škole. Incident je uživo prenošen na Instagramu, a onda i deljen putem Vajbera. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

– Oni su se vratili u školu, ali se profesorka nije vratila jer ona još nema snage da uđe u školu – kazala je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Prosvetni radnici su organizovali protest posle incidenta u Trsteniku, a tada je poručeno da će ponovo izaći na ulicu, ukoliko ne budu zadovoljni merama koje država predloži.

2 COMMENTS

  1. Neznam kako Djaci mogu uopste maltretirati Profesore,Ja neznam kakav je to Profesor koji se moze izmaltertirati.Profesora vratiti u skolu da nesto nauči,Ocito je kupio Diplomu,ili poklanja ocjene samo TATINIM SNOVIMA,Sto je po meni najverovatnije,znaci oni drugi ucenici nesmju nista da vide i da cuju..Gospodine nije to sramota to ja totalni krominal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here