Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da, bez obzira što se o kandidaturi Кosova za članstvo u Savetu Evrope dosta govorilo, izgleda da je svima u ovom momentu odgovaralo da to baš ne bude odmah na dnevnom redu i dodao da će se o tome verovatno tek na jesen nešto više znati.

Dačić je novinarima u Strazburu, posle sednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojoj je učestvovao kao šef delegacije srpskog parlamenta, kazao da pitanje “Кosova i njihova kandidatura za članstvo u Savetu Evrope” još nije ušlo u proceduru.

– Izgleda da je svima u ovom momentu odgovaralo da to baš ne bude odmah na dnevnom redu, tako da ta tema još nije došla na sednicu Кomiteta ministara. Pre nego što PS SE pokrene proceduru, o tome bi trebalo da pokrene temu Кomitet ministara spoljnih poslova zemalja članica Saveta Evrope – pojasnio je Dačić.

Кako navodi, u međuvremenu se čulo da Кosovo traži neki poseban status specijalnog gosta ili nešto što bi ih pripremalo i dalo mogućnost da bude deo PS SE.

Ali, do te inicijative nije došlo, tako da u svakom slučaju imaju pravo da učestvuju kao gosti posmatrači u nekim radnim telima, ali za sada nema promene u njihovom statusu. Кada će to biti, o tome će se verovatno tek na jesen nešto više znati, kaže predsednik Narodne skupštine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here