Dačić: Napad na policajca je akt terorizma

0

 

 

 

"Nećemo dozvoliti prebacivanje terorističkih grupa sa Kosova i Metohije i iz delova Makedonije na jug Srbije kako bi se ostvarivali ovakvi teroristički akti", rekao je Dačić nakon što je posetio povređenog policajca koji je rano jutros primljen u Urgentni centar u Beogradu.

 

On je naglasio da "ovakav teroristički čin zaslužuje najoštriju reakciju i osudu svih državnih organa, ali i svih lokalnih rukovodstava na jugu Srbije i predstavnika međunarodnih organizacija i institucija sa kojima se zajednički radi na projektu policije u lokalnoj zajednici".

 

"Postoje indicije da je reč o terorističkom činu", rekao je Dačić i naveo da je porodica Bljerima Mustafe više puta od oktobra 1999. godine bila meta napada albanskih separatista i terorista.

 

Povređeni policajac uspešno operisan

Pripadnik MUP-a Srbije Bljerim Mustafa, koji je teško povređen u terorističkom aktu u Bujanovcu, uspešno je operisan danas popodne, izjavio je Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović. On je kazao da je operacija dobro prošla i da je stanje pacijenta stabilno, kao i da je reč o povredi skočnog zgloba, zadobijenoj od detonacije eksplozivne naprave.

 

"Sigurno da ovakav jedan potez destabilizuje zajednički život svih građana na jugu Srbije", rekao je Dačić. 

 

On je istakao da je multietnička policija od ključnog značaja za bezbednost na jugu Srbije, za ostvarivanje zajedničkog rada ne samo državnih, nego i organa lokalne samouprave i života svih građana.

 

Dačić je naglasio da su u poslednje vreme upravo pripadnici multietničke policije bili na udaru albanskih separatista i terorista, te da je u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava na jugu Srbije, koju čine Albanci, dogovoreno da obezbeđivanje javnog reda i mira obavlja lokalna policija, a da se specijalne snage angažuju samo u situacijama kada to nije u mogućnosti da obavi multietnička policija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here