Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbi dolaze u situaciju da treba da se pravdaju zašto Srbija ne želi da prihvati teritorijalni integritet Kosova.

Dačić je, na sedmom Saboru SNSD, koji je danas održan u Doboju, istakao da međunarodni pritisci treba da se usmere ka onima koji bi da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, suprutno ravnopravnosti sva tri naroda.

– Onima koji bi hteli da biraju svoje Hrvate iz redova hrvatskog naroda i svoje Srbe iz redova srpskog naroda. To neće moći. I zato Republika Srbija, a samim tim naravno i Socijlistička partija Srbije čvrsto stoji iza Republike Srpske, prava srpskog naroda i iza predsednika Republike Srpske Milorada Dodika – rekao je Dačić.

Istakao je da je slična situacija na teritoriji cele bivše Jugoslavije.

– U smislu osporavanja prava srpskog naroda na KiM i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Mi sada dolazimo u situaciju da treba nekome da se pravdamo zašto je narušen, i zašto Srbija ne želi da prihvati teritorijalni integitet Kosova i Metohije, Kosova takozvanog, i stalno nas optužuju da ga mi narušavamo. A niko se ne pita kako je narušen i zašto je narušen teritorijalni integritet Srbije. Zato Srbija i zato srpski narod u celini je toliko čvrst u svojim stavovima, zato što mi jednostavno branimo sebe. Svako od nas je deo tog prostora srpskog naroda. Ja sam rođen na Kosovu i Metohiji, vi ste rođeni ovde u Republici Srpskoj. Ne tražimo mi tuđe, mi branimo naše – poručio je Dačić.

4 COMMENTS

  1. Imate ono što ste odbranili 1999. ti i tvoj Milošević, za ostalo zna se puška maska šlem pa vraćaj ono što si izgubio KADA POBEDISTE NATO !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here