Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je sinoć da nije zadovoljan rezultatima izbora i da je spreman da ode sa te funkcije ukoliko se utvrdi da je socijalistima potreban novi lider.

“Preuzeo sam partiju koja je imala pet odsto, imali smo različite rezultate u proteklih 17 godina od kada sam predsednik stranke. Ovaj rezultat je, što se nas tiče nezadovoljavajući i razgovaraću sa SPS-om šta je najbolje za stranku. Mislim da je potrebno naći novog lidera SPS-a”, rekao je Dačić.

On je čestitao Srpskoj naprednoj stranci, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku naprednjaka Milošu Vučeviću, kako je rekao, ubedljivu pobedu na svim nivoima i poručio da je SPS spreman da nastavi koaliciju sa SNS-om ukoliko oni to odluče.

“Mi u SPS-u smo još unapred doneli odluku da kakvi god bili rezultati, spremni smo za nastavak saradnje sa SNS-om na svim nivoima”, rekao je Dačić.

Naglašava da je najbitnije da su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj armoseferi:

“To je bitno imajući u vidu najave prethodnih dana”, ocenio je Dačić.

Naglasio je da su spremni da na svim nivoima nastave saradnju sa SNS-om.

“Ponosan sam na sve što smo dobro uradili u koaliciji sa naprednjacima i predsednikom Srbije. Analiza koja treba da se napravi, treba da posluži za odluke o daljim pravcima SPS-a. U tom smislu sam spreman da razgovaram o novim kadrovskim rešenjima”, rekao je Dačić.

On je dodao da su državni i nacionalni interesi ispred stranačkih, a da se zna sa kakvim se izazovima Srbija suočava.

“Bez obzira na našu poziciju u vlasti, naši stavovi su nepromenljivi. Spremni smo da budemo važan faktor u daljem razvoju Srbije”, rekao je lider SPS-a.

“Politika je život i u svemu tome ima uspona i padova”, zaključio je Dačić koji nije odgovarao na pitanja novinara.

2 COMMENTS

  1. Koji kadar ima sps, a u vlasti je? Branko Ružić?, kakvo je stanje u obrazovanju?
    ako on nasledi poziciju, gotov je sps

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here