Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je večeras da pretnje oko Kosova nikad nisu bile veće, otvorenije i bezobraznije, ali da se Srbija Kosova nikada neće odreći.

– Sve o čemu govorimo, kada je reč o nacionalnim i državnim interesima, staje u jednu tačku – Kosovo i Metohija. Aleksandar Vučić i ja smo bili na prvoj liniji godinama i dobro znamo kako izgleda kada pokušavaju da uzmo nešto što je naše, kada otvoreno prete našem narodu da će da ga isteraju iz njihovih kuća i njihove zemlje – rekao je Dačić.

Ne želimo rat…

Kako je naveo, nikada iz međunarodne zajednice nisu bili tako uporni u tome da Srbija poklekne I odrekne se Kosova.

– Kažu nam – skinite teret sa vrata, biće vam lakše… Nikada pretnje nisu bile otvorenije, bezobzirnije i bezobraznije. Nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo. Nema Kosova u UN, Srbi ostaju na Kosovu. Nema kapitulacije – istakao je Dačić.

– Kosovo nikada neće biti nezavisno, ali ne želimo rat. Borićemo se i pobeđivati da Srbi više ne stradaju, da pobeđujemo bez prolivanja krvi – rekao je on.

13 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  2. To je jasno.Nema predaje.KiM je deo Srbije bilo i bice.Dacic.Vucic preko 28 zemalja je otpriznalo KiM postujuci medjunarodno prevo i rezoluciju 1244.Zapad je u rasulu.Ratovi.bombe .Misle da su oni gospodari sveta.Bilo pa prolazi.Nema predaje Breee.KiM je srce i mozak Srbije.

  3. Nemoj dami krades nik Ivane. Nego nemojte ici ka Eu i nema ucene. Svak na svome i Narod zadovoljan, Maki ne brbljaj kao Papagaj svako vece tvoji isti komentari kakva Eu kakvi Nato. Mi smo Nezavisni. Ne trebaju nam niko. Kao Svajcarci Nezavisni i sta im fali?!

  4. Briselski sporazum je bio pokusaj da se zastite Srbi na KiM.Taj sporazum je stetan i dobro je sto nije sproveden.Dacic nikada nece potpisati Priznanje KiM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here