Dačić počasni gost Buenos Ajresa: Dobio je i dres Boke

0

Fonet/AP
Dačić: Buenos Ajres je divan grad u kojem se nikada nisam osećao kao gost, već kao kod kuće… Trebalo bi da se pobratimi sa Beogradom
 

"Ne tražim nikakve privilegije, dovoljna je privilegija i čast što sam ovde sa ovim divnim ljudima u ovom divnom gradu u kojem se nikada nisam osećao kao gost, već kao kod kuće", rekao je Dačić.

Zahvaljujući za priznanje, Dačić je, kako je prenelo njegovo ministarstvo, ocenio da Srbiju i Argentinu povezuje dugogodišnje prijateljstvo i visok stepen razumevanja.

 

Fonet/AP
Dačić na stadionu argentinskog fudbalskog kluba "Boka juniors"

 

 

"Na međunarodnom planu Srbija i Argentina uglavnom imaju iste stavove, i želeo bih da istaknem da naše dve zemlje vezuje i stalna potreba za očuvanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta", rekao je Dačić i dodao da Srbija i Argentina obeležavaju 85. godina diplomatskih odnosa i da bi obe zemlje trebale da se nastave da rade na daljem unapređenju odnosa.

Fonet/AP
 

"Lepota Buenos Ajresa ogleda se ne samo u arhitekturi, već i sličnom mentalitetu naša dva naroda i ja zato verujem da bi Beograd i Buenos Ajres trebalo da se pobratime", kazao je Dačić i pozvao svoje domaćine da posete Beograd.

Fonet/AP
 

Dačić je posetio i stadion argentinskog fudbalskog kluba "Boka juniors", na poziv rukovodstva ovog sportskog društva.

Fonet/AP
Dobio je i svoj dres
 

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je posetio jedan od najtrofejnijih svetskih fudbalskih klubova, "istakavši da je ljubav prema sportu, a posebno fudbalu, jedna u nizu sličnosti koja povezuje argentinski i srpski narod", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here