wikipedia.org

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za RTS da Crna Gora godinama unazad pokušava na antisrpskim stavovima da gradi svoj položaj i međunarodni identitet. Ističe da se Srbija i Crna Gora nikada u istoriji nisu svađale i ratovale.

Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, podsetio na proglas kralja Nikole Petrovića „Živelo naše milo srpstvo“.

Citirao je i akademika Čedomira Popova koji je rekao „koliko to Srbija treba da bude mala da ne bi bila nekome velika“ i upitao o kojoj to velikoj Srbiji se govori. Istakao je da u Crnoj Gori žive Srbi a ne „velikosrbi“.

– Zamislite kada bi Srbija probala da donese sličan zakon koji se odnosi na neke druge narode koji žive kod nas – rekao je Dačić i pozvao Crnu Goru da ne ide tim putem.

Istakao je da Beograd može da protestuje i da na prijateljski način proba da utiče da se te stvari ne dešavaju, ali da Crna Gora to tumači kao mešanje u unutrašnje stvari. Dodaje da su se onda svi mešali u unutrašnje stvari Srbije kada su priznali Kosovo.

Poručuje da će odluka crnogorskih vlasti izazvati teške posledice u odnosima dve zemlje i da misli da svi treba da se okrenu nečem drugom jer običan narod u Crnoj Gori ne podržava takve stvari.

Ministar je rekao i da nije čuo toliko izjava od raznih vladika tim povodom a da je bilo mnogo nastupa predstavnika SPC o drugim političkim pitanjima. Navodi da se to tiče njih a ne SANU.

– Ako imate hrabrosti da napadnete Vučića i Dačića zbog neke ideje, valjda smete sad nekoga u Crnoj Gori zbog toga – rekao je Dačić.

Ponavlja da se Vučić poneo časno sa željom da se spreče sukobi i da je Srbija pokazala prijateljski odnos. Navodi da se on ranije zalagao za jače mere prema onima koji ne poštuju interese Srbije.

– Zar neko stvarno misli da će zauzeti Ostrog i oteti ga od SPC. Og koga da ga otme i uzme? Svima savetujem da ne idu protiv svetinja, niko nije dobro prošao ko je išao protiv svetinja – rekao je ministar.

2 KOMENTARA

  1. Јоооооооооој! Кад пионири почну да се крсте и иду у цркву. Зашто да не? То је урадио и Владимир Владимирович. То је није ништа лоше.

  2. Kad nemamo izlaz onda se setimo boga.A on.Pa i on više voli one koji ga u molitvi la,žu licemerno krste i ljube mu krst stradalnik.E bože bože.Čak i tvoja pravda je već 2019 godina pod znakom pitanja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime