EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa direktorkom Kancelarije UNICEF-a u Beogradu Dejanom Kostadinovom kojoj je zahvalio na aktivnostima UNICEF-a po pitanju zaštite prava i unapređenja položaja dece u Srbiji.

Dačić je istakao da Srbija vidi UNICEF kao jednog od najznačajnijih partnera na planu ostvarivanja međunarodnih standarda u pravima deteta i realizaciji humanitarne pomoći deci.

– Nastavićemo da pružamo doprinos ostvarivanju globalne misije UNICEF-a, kao i ostvarivanju dogovorenih ciljeva, odnosno projekata u Srbiji – rekao je Dačić, saopšteno je iz Parlamenta.

On je posebno napomenuo da kao predsednik Odbora za prava deteta u Narodnoj skupštini prati rad UNICEF-a, kao i njegovu saradnju sa različitim ustanovama.

Dačić je naveo da Odbor za prava deteta podržava projekat “Dečija nedelja”, za koji je rekao da se održava sledeće nedelje, na inicijativu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i organizacije “Prijatelji dece Srbije”.

Istakao je da će prisustvovati otvaranju “Dečije nedelje”, kao i da će otvoriti Sednicu učeničkih parlamenata.

Kostadinova je navela da je dosadašnja saradnja UNICEF-a i institucija Srbije bila na zavidnom nivou ističući da UNICEF sprovodi svoje aktivnosti u našoj zemlji na osnovu petogodišnjeg Plana aktivnosti za period 2021-2025, navodi se u saopštenju.

– Pokrenuti su projekti posvećeni premošćavanju digitalnog jaza u Srbiji, inkluzivnom obrazovanju, socijalnoj zaštiti i brizi o deci sa smetnjama u razvoju, kao i pomoći u otklanjanju posledica pandemije – navela je Kostadinova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here