FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, otvarajući međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu, da je po onome što je urađeno za region „Otvorenog Balkana“ pokazao da možemo ne samo da budemo deo sveta, već i da u mnogo čemu možemo da se takmičimo i budemo bolji u različitim sferama društvenog života.

Poručio je da danas može da se vidi koliko je „Otvoreni Balkan” važna i otvorena inicijativa, u kojoj bi želeo da budu svi oni koji mogu sebi u njoj da pronađu mesto.

– Danas je za nas veliki i poseban dan. Čini mi se da nema čoveka na ovom sajmu koji nije nasmejan. Ovo smo uradili zajedno. I pošto poznajem po malo i Dritana(Abazovića), Edija(Ramu), Dimitra (Kovačevskog) i Anu(Brnabić), veći sam vinopija od njih. Obilazio sam evropske sajmove, a išao sam tako i na Vinitali i sajam u Nemačkoj, i malo gde je ovako napravljeno i uređeno kako je ovde – poručio je on.

Vučić je kazao da imaju čime da se ponose.

– Po ovome što smo uradili zajedno pokazali smo da možemo ne samo da budemo deo sveta, već i da u mnogo čemu možemo da se takmičimo i budemo bolji u različitim sferama društvenog života – istakao je on.

Vučić je izrazio zadovoljstvo, što je, i pored činjenice da je septembar težak za vinare, Sajam u Beogradu okupio gotovo sve vinare iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Italiije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, i mnogih drugih zemalja.

Naveo je da su na sajmu okupljeni izlagači iz 22 zemlje, a da na Sajmu učestvuju predstvanici više od 40 zemalja, što, konstatovao je, nije mala stvar.

Pozvao je građane Beograda i Srbije da dođu od danas posle podne do nedelje da probaju najbolja vina iz regiona i sveta.

– Danas su Beograd i Otvoreni Balkan“ svetska prestonica vina i otvorenog srca pozdravljamo goste. Dobrodošli majstori podruma, distributeri,… I danas možete da vidite koliko je „Otvoreni Balkan“ važna i otvorena inicijativa, u kojoj želimo da vidimo sve koji mogu sebi mesto u njoj da pronađu – naglasio je on.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here