Darko Šarić pobegao iz Crne Gore

0

Pozivajući se na neimenovane izvore iz policije, "Pobjeda" piše da je Šarić poslednji put viđen u Pljevljima pre deset dana i da mu se od tada gubi svaki trag. Gotovo istovremeno nestao je i Soković, za koga policija, takođe, sumnja da je napustio Crnu Goru.

 

 

Jahta "Maui" na kojoj je zaplenjen kokain u luci Santjago Vaskez

 

Crnogorska policija saopštila je da je počela potragu za Šarićem u Pljevljima i drugim gradovima u kojima bi mogao da boravi. Policija je pretresla njegovu kuću i poslovne prostore u Pljevljima i Kotoru, gde Šarić poseduje diskoteku "Maksimus".

Darko Šarić – beogradski ugostitelj

 

Darko Šarić, koji je osumnjičen za šverc preko dve tone kokaina iz Urugvaja, ima srpsko državljanstvo koje je dobio 30. maja 2005. godine. Njegov mlađi brat Duško Šarić i drugoosumnjičeni za šverc kokaina, Goran Soković, imaju crnogorsko državljanstvo.

Srpska policija već danima pretresa imovinu braće Šarić, a do sada je akciju izvedena u 18 objekata, koje koristi Darko Šarić. Poznato je da braća u glavnom gradu imaju vlasništvo nad diskotekama “H20” i “Magacin”, i lokalima “Paskući” i “Kod”.

Šef pljevaljske policije Darko Ćorac je rekao da će policija nastaviti potragu za Šarićem i da će ga sigurno uhapsiti ako se nađe na crnogorskoj teritoriji.
Ćorac je rekao novinarima da je policija "izvršila pretres porodičnih, stambenih i poslovnih objekata kojima raspolaže ili koje koristi Šarić u Pljevljima i da će nastaviti potragu na za njim.

Međunarodna poternica za Šarićem i Sokovićem raspisana je po nalogu istražnog sudije Posebnog odeljena u Beogradu, koji mesecima vodi opsežnu istragu protiv kriminalne grupe od dvadesetak ljudi koji se sumnjiče da su deo lanca krijumčarenja kokaina iz Urugvaja u Evropu, preko Crne Gore i Srbije.

Pravni zastupnik braće Šarić Josif Mićović je rekao da ne zna da je protiv njegovih klijenata Interpol podigao međunarodnu poternicu i da nije "ovih dana" u kontaktu sa njima. On je više puta negirao optužbe policije da su Šarići odgovorni za međunarodni šverc droge i da su od tog posla ostvarili ogromnu zaradu.

Direktor srpske policije Milorad Veljović potvrdio je u nedelju da je Nacionalni biro Interpola u Beogradu raspisao crvenu poternicu za pljevaljskim biznismenima Šarićem i Sokovićem zbog sumnje da su organizovali šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here