Deca dobila molitvenike

0

Deo slavskog obreda: Tradicionalno lomljenje kolača

 

Propoved posle bogosluženja održao je protonamesnik Marinko Radmilo koji je ponajviše govorio o Svetom Savi, njegovom životu i svemu što je učinio za srpski narod, ali i prvoj pripremnoj nedelji za Vaskršnji post. U jednom delu svog obraćanja vernicima, protonamesnik Radmilo je govorio i o novoizabranom patrijarhu srpskom gospodinu Irineju.

I karate na proslavi

 

Publici se dopao i nastup mlađanih sportista, članova Karate kluba "Ipon" iz Nirnberga, koji vodi Miloja Slijepac. Oni su na bini pokazali svoje domete u uvežbavanju ove borilačke veštine i izmamili aplauz cele sale.

Sveštenici su osveštali slavska obeležja koja su ove godine pripremili domaćini slave Nadežda Timotijević, Gostimir i Milena Bibić, Miodrag i Slađana Župljanin, Željko i Marija Crnadak. Sledeće godine kumovi slave biće Aleksandar i Gordana Šelver, Tomica i Tatjana Dimitrov, Marinko i Mirjana Barukčić.

Posle bogosluženja, svi su se preselili u obližnju salu u Sigmundstr. gde je rezan slavski kolač, a onda je grupa od šezdesetak mališana recitovala i pevala o Svetom Savi.

 

Taj središnji deo programa pripremile su sa svojim đacima nastavnice Gordana Budiša i Milena Đokić. Zatim je na scenu izašao Crkveni folklor i izveo tri koreografije.

Kumovi ovogodišnje slave pripremili su poklon paketiće za oko stotinu dece koja su učestvovala u programu ili su došla sa roditeljima na ovu proslavu. U bogatim paketićima, pored ostalih poklona, bili su dečji molitvenici i knjižice sa duhovnim pesmama, nabavljeni u Banjaluci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here