Slava okupila ceo grad

0

Domaćini sa svojjim sveštenikom

 

Među gostima bili su kelnski sveštenik Mladen Janjić, predsednik crkvene omladine Aleksandar Jošić, kumovi – pobratimi iz SKU "Vuk Karadžić" iz Ahena, pa gosti iz kluba "Zavičaj" u Bergiš – Gladbahu, kao i predstavnici grada na čelu sa gradonačelnikom Evom Luks, Rajnmundom Gicenom i Janisom Gudolakisom koji je zadužen za integraciju stranaca.

Zahvalnost vrednim kumovima

 

Pre svečanog ručka, gosti – pobratimi iz Ahena kum Simo Božić i novoizabrana predsednica kluba "Vuk Karadžić" Vesna Opalić, predali su korpu punu raznih đakonija i cveće starim kumovima, familiji Rilak.

Sveštenik Janjić je rezao slavski kolač sa kumovima Ljubom i Marinom Rilak, a ovi su potom predali komad tog kolača novim kumovima Milenku i Ljilji Stakić.

Posle lomljenja slavskog kolača, deca iz SKD "Sveti Sava" izvela su svoj recital posvećen ovom prosvetitelju. Poimence, na sceni su bili: Filip Vučinić, Lepa Maksić, David Džida, Jovan Dobrić, Suzana Radošević i Kristina Rilak.

 

Potom je folklor istoimenog društva osvojio scenu i izveo igre iz okoline Kraljeva, rodnog mesta njihovog koreografa Snežane Džide.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here