Deca farbala jaja uoči Uskrsa

0

Najmlađi se raduju predstojećem prazniku

 

 

Cilj je i ovoga puta bio da se najmlađima približi radost velikog praznika naše crkve i njegov značaj. S obzirom na to da će jedan broj dece praznik provesti u domovini jer je sledeće nedelje uskršnji školski raspust, njihovih ruku delo farbana jaja najlepši su poklon roditeljima.

 

Predsednik Zajednice Nenad Šulejić i blagajnica Snežana Trujić pobrinuli su se za nagrade (slatkiši, zekice itd.). Akcija je bila zamišljena da bude takmičarskog karaktera, ali su na kraju svi učesnici nagrađeni odnosno klinci i klinceze su bili uspešni u tradicionalnom farbanju jaja.

 

Oduševljeni: Deca su i ovoga puta pokazala veliku maštovitost

 

 

Ovom lepom događaju prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu gospodin Zoran Jeremić, kao i konzul Jelica Dimitrijević sa svojom decom. Jeremić je iskoristio priliku da članovima zajednice čestita na dobrom rezultatu na Smotri u Gmundenu (dva prva, dva druga i jedno treće mesto), ujedno svoj deci i njihovim roditeljima poželi srećan predstojeći praznik.

 

Vredni roditelj su se pobrinuli da kulinarsko posluženje bude bogato i raznovrsno. Na kraju, pre svega oduševljena deca, ali i roditelji poželeli su jedni drugome srećan praznik i lep školski raspust tradicinalnim hršćanskim pozdravom "Hristos Vaskrse".

 

 

Aktivni i u aprilu

Posle pauze zbog Uskrsa Srpska zajednica nastavlja aktivnosti 10. aprila učešćem na festu pod nazivom "Interkulturalni doručak" u organizaciji grada Salcburga. Na ovoj tradicionalnoj maniifestaciji će se predstaviti kulinarskim specijalitetima, narodnom nošnjom, igrom, kao i obeležijima države Srbije. Isto tako, 17. aprila gostovaće u Tirolu na humanitarnom koncertu, a 24. na koncertu nacionalnog ansambla "Kolo" u Beču.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here