Decenija i po humanosti

0

POMOĆ NA MNOGE ADRESE: Aktiviskinje Udruženja "Pomoć deci sveta"

 

– Želimo da pružimo podršku i pomoć deci koju je svet u košmaru rata, stradanja i izbeglištva, zaboravio decu sa posebnim potrebama. "Pravo na osmeh" je nastalo iz potrebe roditelja dece sa posebnim potrebama, s obzirom na to da im nije omogućen smeštaj u odgovarajućim institucijama i nisu uključeni u nikakve aktivnosti vreme provode u kućnoj izolaciji bez mogućnosti učešća u bilo kakvim merama osposobljavanja – kaže Pelka Budaković, predsednik udruženja iz Frankfurta.

Ona ističe redovne mesečne donacije dugogodišnjih donatora (Bogomira Gradišnika -firma Aero Flight, Zdravka Mitrovića – autobuski prevoz, grada Frankfurta, Western Uniona, dnevnog lista dijaspore "Vesti", aviokompanija Jat Airways i Montenegro Airlines) koji su deci i njihovim porodicama nesebično pomagali sve ove godine. Udruženje je minulih godina poslalo pomoć mnogim izbegličkim kampovima u Srbiji, dečjim domovima u Srbiji, BIH i Rumuniji, deci sa Kosova …

Slavlje u Bornhajmu

Slavlje je zakazano u sali Saalbau u Bornhajmu, ulaz od 19 časova. Cena ulaznice je 10 evra, a dodatne informacije mogu se dobiti od Pelke Budaković na telefon 069-90473971 i Zage Savić 069-577156 i 0163-2300356.

Uz muzički program u kojem će nastupiti Zoka Janković i Dejana, orkestar Vojkana Runjaića, SKUD "Oro", mladi pijanista Petar Janković (11) i drugi organizovana je i bogata tombola i večera po povoljnim cenama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here