Delije: Vojo, Srbine, izdrži!

0

Spektakularna atmosfera na meču Crvena zvezda – Olimpijakos
 

Gosti su dočekani ovacijama, pozdravljeni aplauzom pune "Kombank arene" i skandiranjem "delija" čime su Vasilisu Spanulisu i družini od starta stavili do znanja da mogu da se osećaju kao kod kuće. Slično kao i nekadašnji napadač oba kluba i reprezentativac Srbije Marko Pantelić, koji se smestio pored terena. Kako se početak meča približavao postalo je jasno da u evroligaškom okršaju pobeđuje bratstvo, ljubav, pravoslavni duh, tradicija i prijateljstvo.

 

 

Šta tek reći za pažljivo režiranu koreografiju? Spektakl, rapsodija u crveno-belim tonovima. Kompletna dvorana u trenu je bila obojena u boje grčke i srpske zastave. Pevalo se čas domaćinu, čas gostu, bez izraženih zvižduka i pored dvocifrenog minusa Beograđana.

 

Spanulis srušio smušenu Zvezdu!

 

Oko 200 Grka iz Pireja, Soluna, Kalamate, Volosa, Katerinija, pružilo je dodatni štimung, forsirajući uglavnom pesme protiv večitoig rivala Panatinaikosa, koju su domaći navijači zdušno prihvatili.

 

Podrška "delija" Vojislavu Šešelju
 

Jaka Blažič imao je podršku desetak Slovenaca, koji su istakli transparent "Jaka, mi smo s tobom“, ali je, ne računajući aktere istinskog spektakla, ogromnu podršku dobio lider SRS Vojislav Šešelj, koji je u četvrtak privremeno pušten iz haškog pritvora.

 

"U politiku nikada nećemo ulaziti, ali ćemo se protiv nepravde uvek boriti. Vojo, Srbine, izdrži“, poručile su pristalice Crvene zvezde. Predstava je bila sjajna. Sledi drugi deo u Grčkoj…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here