Depardje: Srećan sam što Srbija ne prati EU

0

Ne bavi se politikom, ali je srećan što Srbija nije uvela sankcije "njegovoj" Rusiji: Depardje u razgovoru sa Vučićem
 

Komentarišući krizu u Ukrajini, Depardje je rekao da to nije ništa novo i da napetosti tamo datiraju još od vremena Katarine Velike, ali da veruje da će predesednik Vladimir Putin rešiti situaciju na miran način.

 

Kako je rekao, u Srbiju je došao zbog kulture, da nije došao ništa da traži već da "želi da upozna humane ljude".

 

Najviše su navodno pričali o vinu i hrani
 

"Reč je o velikoj zemlji, maloj, ali velikoj zemlji kada je reč o istoriji i kulturi", kazao je Depardje i dodao da je veoma srećan što će Srbiju ove godine, prema najavama premijera, posetiti veliki broj značajnih ljudi iz sveta.

 

 

Kako je rekao sa srpskim premijerom Srbije je pričao o vinima jer su obojica ljubitelji istih, ali i o hrani koja ga mnogo zanima. Naveo je i da mu je premijer Vučić poklonio korpu vina i srpske proizvode.

 

Premijer Vučić zahvalio se Depardjeu na poseti i kazao da se još nisu dogovarali ni o kakvoj konkretnoj saradnji, ali da je zamolio Depardjea da promoviše Srbiju u svetu.

 

"Posebno sam srećan što je gospodin Depardje pokazao veliko poštovanje prema Srbiji i spskoj istoriji i na neki način prema srpskoj politici", kazao je Vučić.

 

Može li srdačnije među ljudima koji se tek upoznaju?
 

Francuski glumac danas boravi u poseti Beogradu, a iz Vlade Srbije ide u posetu Jugoslovneksoj kinoteci i Beogradskoj filharmoniji u pratnji minsitra kulture Ivana Tasovca, dok bi u 12 časova trebalo da poseti zgradu Geozavoda u Karađorđevoj ulici gde će ga dočeakti gradonačelnik Siniša Mali.

 

Depardje se pre dve godine odrekao francuskog državljanstva zbog visokih poreza za bogataše, preselio se u Belgiju, a zatim je 2013. godine dobio i počasni ruski pasoš.

Prošle godine je posetio i Crnu Goru, sastao se sa premijerom Milom Đukanovićem i dobio zvanje ambasadora crnogorske kulture, a takođe se predstavlja i kao predstavnik ruske republike Mordovije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here